torstai 30. elokuuta 2018

Koeajoraportti, Mercedes-Benz GLC SUV

Uudenkaupungin Pakkahuoneella on torstaina 30.8 koeajomahdollisuus muutamiin Mercedes-Benz-malleihin. Käytin tilaisuuden hyväksi ja testasin kotikaupungin tuotetta.

Auto on esitelty vuonna 2015 ja on yhä moderni muodoiltaan. Mittaristo ei ole monen nykyauton tapaan kokonaan digitaalinen. Moottorivaihtoehto on 220d, joka kehittää 170 hevosvoimaa tehoa ja vääntöä 400 Nm. Vaikka tämä on mopoin malliin saatavilla oleva kone, moottoria voi pitää erittäin riittävänä Suomen nopeuksille. Tähän saa tarvittaessa ohjelmallisesti paljon enemmänkin tehoa, jos sitä haluaa.

Kaupunkivauhdissa jousitus on mukava, automaattivaihteisto tekee hyvin hommansa ja moottori tarjoaa hyvin vastetta kaasulle. Ohjauksen tuntuma on kokoajan luonteva. Automaattivaihteistoa käsketään ohjauspylvään vaihdevivusta, ratin takana on myös vaihteiden käsin vaihtamista varten vivut. Erityishuomion ansaitsee peruutuskameran selkeä näkymä.

Tiloiltaan auto on yllättävän kompakti. Tavaratilan korkeus tavaratilan kannen alla on yllättävän matala. Epäilen mahtuuko tuohon kookkaahko kylmälaukku helposti. Takapenkillä on tilaa kyllä, muttei niin väljästi kun tässä kokoluokassa (pituus 4,656 m) voisi odottaa. Škoda Roomsterissa on enemmän tilaa takapenkillä ja tilavampi sekä selkeämmän mallinen tavaratila.

Kiitos koeajomahdollisuudesta Veholle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti