tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ensimmäinen huolto

Hain tänään auton ensimmäisestä määräaikaishuollosta. Huoltopaikkana Laitilassa toimiva KK-AutoTeam, lähin merkkihuolto kotoani käsin.

Huoltoväli Roomsterissa on kaksi vuotta tai 30 000 km, nyt oli noin 1,5 vuotta ja 25 000 km elinkaarta takana autolla. Muutaman viikon päästä alkavan lomamatkan aikana olisi kilometrit menneet yli joten nyt oli oikea aika huollattaa auto.

Auton taustapeilissä ollut lappu kertoo hyvin olennaisen
Huolto piti sisällään moottoriöljyn ja suodattimen vaihdon, useita tarkistuskohteita, jarrunesteen pienen lisäyksen ja raitisilmasuodattimen vaihdon. Mukaan sai listan tarkistetuista kohteista ja raportit mm. akku/lataustesteristä. Koska huolto on merkkihuolto, Škodan Ajoturva pysyy voimassa taas seuraavaan huoltoon asti. Huollon loppusumma oli 258,60 €, jota pidän täysin kohtuullisena.

Muita autoja tehtyjä ylläpitotöitä tähän asti on ollut ilmastointilaitteen huolto (59 €, Porin Motonet-korjaamo) ja pari takuujuttua (hälyttimen herkkyyden säätö ja yksi sulake, molemmat veloitukset takuun piiriin). Ilmastointihuollon tulos oli sellainen kuten oletinkin, eli kylmäaineet olivat pysyneet hyvin järjestelmässä eikä laitteiston toiminnassa ole ongelmia.

Näiden reilu 25 tuhannen ajokilometrin aikana auto on osoittautunut luotettavaksi ja ongelmattomaksi. Huoltokustannukset ovat ainakin tähän asti olleet hyvin kohtuullisia.

Bonuksena vielä kuva viikonlopulta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti