sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kaksivuotispäivitys

Hyvää joulun odotusta arvoisat lukijat,
Roomsterini on nyt ollut päivän päälle kaksi vuotta taloudessani. Kirjoitan tähän lyhyesti kokemuksistani kahden vuoden ajalta.

Auton luotettavuus on ollut täydellinen. Matkan teko on ollut joka kelissä turvallista, miellyttävää, helppoa ja mukavaa.

Lämpeävyys ja ilmastointilaite toimivat hienosti automaattisäädöllä, ikkunat pysyvät talvellakin hyvin auki. Viilennys toimii myös erinomaisesti. Talvikelillä lämpöä alkaa tulemaan hyvin nopeasti riittävä määrä ja lämmön tasaisuus on hyvä, takapenkkiläisetkin tarkenevat.

Auton tilankäyttö ja tilavuus on erittäin hyvällä tasolla. Tilaa riittää niin edessä, takana kun tavaratilassa. Tarvittaessa autosta saa hyvin kätevän kuormajuhdan kun taitaa takapenkkejä kasaan, laittaa ne pystyyn tai jättää penkit kokonaan kotiin. Takapenkillä matkustaa mielellään isompikin herrasmies ilman että kokee oloansa mitenkään ahdistavaksi tilan puutteen takia. Istuimet tarjoavat ryhdikkään istuma-asennon ja kyytiin on auton sopivan korkeuden ja kookkaiden oviaukkojen takia helppo mennä.

Ajettavuus on mukavaa jokaisella kelillä. Ohjauksen tuntuma on kaikissa nopeuksissa luonteva ja auto on erittäin suuntavakaa. TSI-moottori ja DSG pelaavat hienosti yhteen, auton keveyden takia suorituskyky on parempi mitä voisi olettaa teholukemista. Alustan toiminta on huomattavan dynaamista, ajettavuus on esim. citymaastureita selvästi henkilöautomaisempaa alhaisemman painopisteen ja matalamman rengasprofiilin ansiosta.

Kaiken kaikkiaan pari vuotta ovat osoittaneet, että autovalinta tuli tehtyä oikein. Auto palvelee hienosti kaikissa tehtävissään ja ominaisuudet vakuuttavat. Ainoa pieni miinus on hieman luvattua isompi polttoaineenkulutus, mutta vastaava ilmiö kulutuslukemien ja todellisuuden välillä on miltei missä tahansa muussakin nykyautossa.

Ja bonuksena kuva viikonlopulta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti